Ime i prezime osobe zadužene za sprovođenje Politike zaštite djeteta: Saša Šarić 
Broj telefona: 051/461-477 
Elektronska pošta: 
genesis@blic.net,  saric.sasa74@gmail.com

Policija 24/7 Broj telefona: 122 

SOS telefon za žrtve nasilja u Bosni i Hercegovini 24/7 

1264 – u Federaciji BiH 
1265 – u Republici Srpskoj

Plavi telefon za djecu (9:00 – 17:00) 

080 05 03 05 

Opšte informacije

https://www.zastitimodjecuodnasilja.org/
http://www.sigurnodijete.ba/bs/
http://www.zasvakodijete.ba/

Pružiti djeci, nastavnicima i roditeljima odgovarajuće instrumente, znanja i vještine kako bi aktivno reagovali na rizike vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja osnovni je cilj projekta koji će se tokom školske 2015-2016. godine implementirati u Županiji Posavskoj.
Projekat pod nazivom „Prevencija vršnjačkog nasilja i rodno zasnovanog nasilja u osnovnim školama“ relizuje NVO Genesis Project pod pokroviteljstvom IN Fondacije u osnovnim školama u Orašju, Donjoj Mahali, Vidovicama, Boku, Domaljevcu, Tolisi i Odžaku.

Na osnovu istraživanja koje će se sprovesti u osnovnim školama utvrdiće se koji je to nivo vršnjačkkog nasilja prisutan u školama, a potom će se uspostaviti Koordinacioni odbor za prevenciju istog.

Istraživanje će doprinijeti i uspostavljanju kvalitetne baze podataka koja će služiti i kao osnova planiranja budućih školskih akcija.

Nastavnici u školama obuhvaćenim projektom proći će obuku o vršnjačkom i rodno zasnovanom nasilju, a djeca će se edukovati o vještinama vršnjačke podrške putem radionica. Planirane su i posebne radionice za roditelje.

Projekat će trajati do kraja juna 2016. godine i njegov krajnji rezultat biće povećan kapacitet osnovne škole u odgovoru na nasilje putem definisanja uloga i odgovornosti svih ključnih aktera na nivou škole.

Realizaciju projekta odoborilo je i podržalo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta.

Šumska kola

Od Lutaka do osnaženja

Epizoda Sudija traži naočare

Čiji su anđeli

TV serijal za djecu,1. epizoda

Igre šumskih patuljaka

Epizoda: Najveći izum

Unicef i Genesis

Zajedno za sigurno okruženje u školama