Družimo se i radimo sa nastavnicima “onlajn”

Od početka pandemije COVID 19, članovi Genesis Project-a su u konstantnom kontaktu sa nastavnicima iz dvanaest osnovnih škola iz Srednjobosanskog kantona i sprovode online aktivnosti u sljedećim školama: OŠ „Jajce“ Kruščica, OŠ „Braća Jezerčić“ Divičani, OŠ „13. rujan“ Jajce, OŠ „Berta Kučera“ Jajce, KŠC „Petar Barbarić“ Travnik, OŠ „Travnik“ Travnik, OŠ „Safvet beg Bašagić“ Novi Travnik, OŠ „Novi Travnik“ Novi Travnik, OŠ „Vitez“ H Vitez, OŠ „Vitez“ B Vitez, OŠ „Busovača“ Busovača i OŠ „Kaćuni“ Kaćuni.

“U skladu sa našim nastojanjima da budemo korisni i ponudimo gotova rješenja (alatke) koja će nastavnici moći da iskoriste u svom radu, u prethodnom periodu smo, između ostalog, završili adaptaciju edukativne predstave “Dobro došla Higijo!” koja je namijenjena mlađoj djeci, kao i četiri epizode iz serijala “Čiji su anđeli””, objasnio je Draško Stojčević iz Genesis Project-a.

Predstava “Dobro došla Higijo!” govori o važnosti održavanja lične higijene te nudi preporuke o najboljim načinima održavanja lične higijene tokom epidemije korona virusa. Edukativni televizijski serijal “Čiji su anđeli”, osmislili su i producirali članovi NVO “Genesis Project” uz finansijsku podršku Fonda otvoreno društvo BiH. Serijal “Čiji su anđeli” pokrenut je s ciljem da se mlađim gledaocima ponudi kvalitetan sadržaj, edukativnog karaktera, a osmišljen je kao film u kojem dvoje mladih ljudi pokušava odgovoriti na pitanje “Čiji su anđeli?”. U traganju za odgovorom susreću dvojicu naučnika koji ih, citirajući enciklopedije i naučna djela, upućuju na odgovor. Tako se, iz epizode u epizodu, upoznaju religijske kulture u BiH, te se poziva na kategorije morala, dobra i odgovornosti.