Genesis Project nominovan za nagradu Child 10 za 2017-u godinu!

Nakon osvajanja prestižne Peace Direkt za 2015 godinu (https://www.peacedirect.org/tp/) i izbora u finaliste Wise awards nagrade (http://www.wise-qatar.org/puppets-empowerment-bosnia-herzegovina), naša organizacija Genesis Project nominovana je za još jednu nagradu.Riječ je o nagradi Child 10, koju dodjeljuju Porodična Fondacija Sophie Stenbeck i neprofitna organizacija Reach for Change. 

Ove organizacije su uputile poziv u okviru svojih mreža za pronalaženje pametnih, hrabrih i strastvenih grassroots lidera s rješenjima za podršku i osnaživanje djece u bijegu od rata i sukoba. Na prijedlog pojedinca iz njihovih mreža, Genesis Project se našao među nominovanim organizacijama.

-Kada smo primili informaciju da smo ušli u uži krug nominovanih organizacija za nagradu Child 10 Awards, izuzetno smo se obradovali. Uz informaciju o nominaciji smo takođe saznali da je naše djelovanje, tokom nominacijskog procesa, bilo izuzetno pohvaljeno i da smo predstavljeni kao jako posvećena organizacija koja se trudi što više pomoći djeci širom Bosne i Hercegovine. Sve to nas je dodatno podstaklo da svoju nominacijsku aplikaciju popunimo što je kvalitetnije moguće i da u nju unesmo što više detalja o našem humanitarnom rad sa djecom. Nadamo se da smo u tome i uspjeli-, rekla je Dijana Pejić, direktorica Genesis Project-a.

Porodična Fondacija Sophie Stenbeck i neprofitna organizacija Reach for Change osnovali su nagradu Child 10 da istaknu, podrže i povežu hrabre vođe lokalnih organizacija koje u svom radu koriste inovativna rješenja za rješavanje hitnih i gorućih pitanja za djecu. Ove godine fokus je na djeci u bijegu od rata i sukoba.
Svake godine dobitnici Nagrade Child 10 se sastaju u Štokholmu u Švedskoj, na Samitu Child 10 – koji je izuzetna prilika da se podijele najbolje prakse i izgradi kolektivno znanje i iskustvo da bi se nastavio i srazmjerno rasporedio rad za djecu. Nagrađeni će dobiti finansijski grant od 10.000 dolara koji služi za sponzorisanje rada organizacije.
-Trenutno se nadamo najboljem, da ćemo dobiti Nagradu Chid 10 i da ćemo nastaviti sa našim naporima za dobrobit djece u cijeloj BiH-, istakla je Dijana Pejić.
Više o nagradi Child 10 možete pročitati na sljedećem linku: http://reachforchange.org/en/about/child10