Dijana Pejić, direktorica NVO Genesis Project, jedina je predstavnica Bosne i Hercegovine koja je odabrana od strane njemačke fondacije „Robert Bosch“ za učešće na treningu pod imenom „Edukacija o Evropi“. Trening se sastoji od pet modula, svaki u trajanju od četiri dana. Učesnici edukacije su pažljivo odabrani od strane stručnjaka Robert Bosch fondacije te je 15 osoba pozvano da proširi svoje znanje o evropskim vrijednostima i evropskim pitanjima, uključujući Dijanu iz BiH. Ostali predstavnici dolaze iz zemalja Evropske Unije, uključujući predstavnke iz Njemačke, Francuske, Holandije, Finske, Portugala, Italije, Bugarske, Rusije, Rumunije i Hrvatske.
Prvi modul je održan od 11. do 14. aprila u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu. Ukrajina i Kijev su pažljivo odabrani od strane organizatora kao prva seminarska lokacija zbog istorijskih događaja krajem 2013. i početkom 2014. godine, poznatijim kao EuroMajdan revolucija ili Revolucija dostojanstva, uzrokovanih iznenadnim odustajanjem Ukrajinskih vlasti da započnu proces ulaska Ukrajine u Evropsku Uniju.
Prvi modul je posvećen upoznavaju učesnika te prezentaciji njihovog rada i projekata za koje su zaduženi. Tom prilikom, Dijana Pejić je predstavila jedan od najuspješnijih Genesis Project projekata pod imenom „Mostovi povjerenja i saradnje“ koji se realizuje uz podršku njemačkih fondacija Schuler Helfen Leben i Robert Bosch, a u bliskoj saradnji sa Ministarstvom obrazovanja kantona Središnja Bosna/Srednjobosanskog kantona i osnovnih škola u tom kantonu koje rade pod jednim krovom, ali po različitim nastavnim planovima i programima.
„Za Genesis Project je učešće na ovoj edukaciji velika čast i privilegija te prilika da dodatno unaprijedimo kvalitet našeg rada i tako još više poboljšamo naš rad sa djecom u školama širom Bosne i Hercegovine“, istakla je Dijana. Sljedeći, drugi po redu, modul je zakazan za 14-16. juni, u Štutgartu, Njemačka.