CIJIJEBUNARPredstava "Čiji je bunar" realizuje se u sklopu projekta "Mostovi povjerenja i saradnje"u školama Srednjebosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna, pod pokroviteljstvom njemačkih fondacija Schüler Helfen Leben (SHL) i Robert Bosch uz odobrenje Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa/Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Kanton Središnja Bosna/Srednjebosanski kanton.

Cilj ove predstave je da učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, odnosno mlađim adolcentima ukaže na prave vrijednosti i pošalje poruku da snaga, ljubav i ljepota ne leže u oružju već u ljubavi i miru, te da bogatstvo nije u novcu već u pravim prijateljima.

Predstava na jedinstven način promoviše moralne vrijednosti koje svaki čovjek treba da posjeduje.

Njena fabula vrti se oko troje mladih ljudi koji dolaze kod svojih djedova, u izrazito ruralnu sredinu, da provedu ljetni raspust. Njih troje pripadaju različitim plemenima i djedovi im brane da se druže. Sasvim slučajno, oni otkrivaju stari bunar koji svako pleme svojata. Nije im trebalo mnogo da shvate da je bunar razlog razdora i da rješavajući pitanje: Čiji je bunar? riješe i sve probleme koji su podijelili selo.