Nove predstave spremne za izvođenje!

Početak nove školske godine znači i nove aktivnosti za Genesis Project. Tokom školske 2019/2020. godine nastavlja se intenzivni rad u osnovnim i srednjim školama širom Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna, zapadnog dijela Republike Srpske te Hercegovačko-neretvanskog kantona. Aktivnosti će obuhvatiti veliki broj osnovnih škola te u jednom manjem broju i srednje škole kroz četiri humanitarno-edukativna projekta, a početkom iduće godine i novi projekti će početi sa realizacijom.

Tokom ljeta, tim Genesis Project-a vrijedno je radio i pripremljene su dvije nove edukativne predstave „Beton NE, obrazovanje DA“ i „Moj otvoren um“.
Predstava „Beton NE, obrazovanje DA“ će se, za početak, izvoditi u osnovnim školama širom Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna. Predstava „Moj otvoren um“ uči mlade ljude (14-17 godina) o štetnosti predrasuda i stereotipa. Za ovu školsku godinu planirano je 30 izvođenja u pet opština zapadnog dijela Republike Srpske (Banjaluka, Gradiška, Prijedor, Kozarska Dubica i Laktaši) u opštinskim kulturnim centrima, za učenike završnih razreda osnovnih škola te početnih razreda srednjih škola.Početak nove školske godine znači i nove aktivnosti za Genesis Project. Tokom školske 2019/2020. godine nastavlja se intenzivni rad u osnovnim i srednjim školama širom Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna, zapadnog dijela Republike Srpske te Hercegovačko-neretvanskog kantona. Aktivnosti će obuhvatiti veliki broj osnovnih škola te u jednom manjem broju i srednje škole kroz četiri humanitarno-edukativna projekta, a početkom iduće godine i novi projekti će početi sa realizacijom.