O PISI 2018 razgovaraju stručnjaci u Banjaluci

Obrazovna dijaloška platforma „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za stručnjake iz oblasti obrazovanja sa područja Banja Luke i okolnih mjesta održaće se u četvrtak 22. oktobra sa ciljem predstavljanja rezultata međunarodnog testiranja PISA 2018 gdje je Bosna i Hercegovina zauzela 62. mjesto od 79 zemalja učesnika.

Učesnici će razgovarati o izazovima sa kojim se obrazovanje susreće, o tome šta je PISA testiranje, čemu ono služi te šta iz njega možemo da naučimo.  

Obrazovnu dijalošku platformu vode profesorice psihologije iz Banjaluke: prof. dr Ivana Zečević, šef Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, ekspertica za školsku psiholgiju i prof. dr Slavica Tutnjević, ekspertica iz razvojne psihologije, profesorica na Odsjeku za psihologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Važan akcenat na obrazovnoj dijaloškoj platformi će biti stavljen na razvoj nastavničkih kompetencija i kako zajednički doprinijeti kontinuiranom razvoju profesionalne kompetencije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizovana onlajn, putem aplikacije Zoom.

Zainteresovani mogu potvrditi svoj dolazak tako što će na sledećem linku popuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/ZvZ36o8gxEEm3AmU8, s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista učesnika sastavljati po redu prijavljivanja. Nakon popunjavanja obrasca biće proslijeđen dnevni red i link putem kojeg se učesnici uključiti na Zoom platformu.

Obrazovna dijaloška platforma jedna od niza platformi koje širom BiH organizuju UNICEF i Genesis, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.