Održani seminari u Slatini

U okviru projekta “Izgradnja mira i povjerenja” koji se realizuje pod pokroviteljstvom Holandske ambasade u Bosni i Hercegovini održana su dva od ukupno četiri planirana seminara za nastavnike iz OŠ “Holandija” u Slatini i OŠ “Fajtovci” iz Fajtovaca. Seminari su organizovani u Slatini, a predavači su se bavili temama iz oblasti komunikacije. Teme su kroz četvoročasovni rad obrađene kroz teoriju i praktične radionice.

Cilj ovog projekta je da pruži djeci, nastavnicima i roditeljima odgovarajuće instrumente, komunikacijske vještine i znanja putem kojih će se osnažiti proces pomirenja i ojačati međusobno povjerenje kao preduslov razvoja zajednice i društva.

Pored seminara, u školama u Fajtovcima i Slatini organizovane su i radionice za djecu u navedenim školama. Kroz igru i poraktične primjere djeca razvijaju komunikacijske vještine i znanja u oblasti rješavanja i prevencije konflikta te stiču znanja o dječijim pravima i socijalnoj inkluziji. Projekat je počeo 1. novembra ove godine i trajaće do 31. marta 2015. godine.