Zašto postati naš partner?

Genesis Project je organizacija koja je tokom svoga dugogodišnjeg rada stekla ugled i povjerenje da projekte koje implementira podržavaju gotovo sva Ministarstva obrazovanja u Bosni i Hercegovini. To nam je posebno važno, jer bez tih dozvola i preporuka ne bismo mogli pristupiti radu u vaspitno-obrazovnim ustanovama. Naglašavamo da su, pogotovo u početku, ministarstva obrazovanja u BiH imala posebno izraženo nepovjerenje prema nevladinim organizacijama. 

Programi koje realizuje Genesis Project imaju vrijednost jer, između ostalog, utiču na budućnost, izgradnju mira, te kreiraju stavove, vještine i znanja koja egzistiraju u 21. vijeku. Tako utičemo na napredak i prosperitet Bosne i Hercegovine kao države, jer izgrađujemo samopouzdanje, kompetencije i utičemo na izgradnju socijalnih vještina. Ovo podrazumijeva društevni aktivizam i učešće mladih u društevnom životu.  Mladi su budući nosioci promjena i graditelji novog društva koje bi trebalo da bude slobodno, otvoreno, ekonomski stabilno i sretno. Smatramo da se sredstva uložena u takve projekte uvijek vraćaju zajednici kao resursi koji vode ka prosperitetu, napretku države i sreći svih njenih građanki i građana. 

U prilog tome da smo partner od povjerenja govori i činjenica da smo sa velikim brojem saradnika i partnera razvili dugogodišnju saradnju i partnerstvo. Posebno bi izdvojili saradnju sa UNICEF-om, čiji smo implementarni partner više od 23 godine i koja je urodila realizacijom velikog broja projekata sa ostvarenim ciljevima.