Ime i prezime osobe zadužene za sprovođenje Politike zaštite djeteta: Saša Šarić 
Broj telefona: 051/461-477 
Elektronska pošta: 
genesis@blic.net,  saric.sasa74@gmail.com

Policija 24/7 Broj telefona: 122 

SOS telefon za žrtve nasilja u Bosni i Hercegovini 24/7 

1264 – u Federaciji BiH 
1265 – u Republici Srpskoj

Plavi telefon za djecu (9:00 – 17:00) 

080 05 03 05 

Opšte informacije

https://www.zastitimodjecuodnasilja.org/
http://www.sigurnodijete.ba/bs/
http://www.zasvakodijete.ba/

Obrazovna dijaloška platforma „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za stručnjake iz oblasti obrazovanja sa područja Bugojna i okolnih opština: Jajce, Vitez, Novi Travnik, Donji Vakuf, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kupres, Prozor, održaće se u četvrtak, 29. oktobra sa ciljem predstavljanja rezultata međunarodnog testiranja PISA 2018 gdje je Bosna i Hercegovina zauzela 62. mjesto od 79 zemalja učesnika.

Učesnici će razgovarati o izazovima sa kojim se obrazovanje susreće, o tome šta je PISA testiranje, čemu ono služi te šta iz njega možemo da naučimo.  

Obrazovnu dijalošku platformu vode prof. dr Dženana Husremović, doktorica psiholoških nauka i vanredna profesorica Filozofskog fakulteta u Sarajevu i doc. dr Radmila Rangelov Jusović, doktorica pedagoških nauka i izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative, Step by Step.

Važan akcenat na obrazovnoj dijaloškoj platformi će biti stavljen na razvoj nastavničkih kompetencija i kako zajednički doprinijeti kontinuiranom razvoju profesionalne kompetencije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizovana onlajn, putem aplikacije Zoom sa početkom u 13 časova.

Zainteresovani učesnici svoj dolazak mogu da potvrditi tako što ćet na sledećem linku popuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/EYrEbmmMsXXYsEiT6, s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista učesnika sastavljati po redu prijavljivanja.

Obrazovna dijaloška platforma jedna od niza platformi koje širom BiH organizuju UNICEF i Genesis, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.

Šumska kola

Od Lutaka do osnaženja

Epizoda Sudija traži naočare

Čiji su anđeli

TV serijal za djecu,1. epizoda

Igre šumskih patuljaka

Epizoda: Najveći izum

Unicef i Genesis

Zajedno za sigurno okruženje u školama