„PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za učesnike iz Travnika i okolnih opština

Obrazovna dijaloška platforma „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za zainteresovane učesnike sa područja Travnika i okolnih opština (Jajce, Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf, Vitez, itd.)., održaće se u četvrtak, 5. novembra sa ciljem predstavljanja rezultata međunarodnog testiranja PISA 2018 gdje je Bosna i Hercegovina zauzela 62. mjesto od 79 zemalja učesnika.

Učesnici će razgovarati o izazovima sa kojim se obrazovanje susreće, o tome šta je PISA testiranje, čemu ono služi te šta iz njega možemo da naučimo. 

Obrazovnu dijalošku platformu vode prof. dr Dženana Husremović, doktorica psiholoških nauka, Filozofski fakultet u Sarajevu i  doc. dr Ivana Zečević, doktorica psiholoških nauka, Filozofski fakultet u Banjaluci.

Važan akcenat na obrazovnoj dijaloškoj platformi će biti stavljen na razvoj nastavničkih kompetencija i kako zajednički doprinijeti kontinuiranom razvoju profesionalne kompetencije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizovana onlajn, putem aplikacije Zoom u četvrtak, 5.11.2020. s početkom u 13:00h.

Svoj dolazak, zainteresovani učesnici mogu potvrditi tako što će na sledećem linku popuniti prijavni obrazac: https://forms.gle/9w5XPuWvpH4mQgZk7, s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista učesnika sastavljati po redu prijavljivanja. Nakon popunjavanja obrasca, učesnicima će biti proslijeđen dnevni red i link putem kojeg se mogu uključiti na Zoom platformu.

Obrazovna dijaloška platforma jedna od niza platformi koje širom BiH organizuju UNICEF i Genesis, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Detaljnije informacije o projektu obrazovnih dijaloških platformi možete da pročitati na sledećem linku: https://genesisbl.org/obrazovne-dijaloske-platforme-bice-odrzane-onlajn-za-ucesnike-iz-osam-opstine/