Priča o pingvinu Žoržu odigrana 32 puta

Tokom 2016. godine, u periodu od 01.10.2016. godine do 31.12.2016. godine, Genesis Project odigrao je 32 lutkarske predstave za 2.172 djece uzrasta od 6 do 11 godina koja pohađaju osnovne škole u Kantonu Središnja Bosna / Srednjobosanskom kantonu, a koje rade u jednoj zgradi sa dva nastavna plana i programa.
Predstave koje su realizovane uz podršku Ambasade Švicarske u BiH u sklopu projekta „Mostovi povjerenja i saradnje“, održane su u osnovnim školama u Busovači, Fojnici, Divičanima, Bilalovcu, Vitezu, Jajcu i Bugojnu. Učenici iz ovih opština uživali su u simboličnoj priči o pingvinu Žoržu koji je glavni lik predstave “Nismo svi letači”, a čija priča nosi poruku da trebamo poštovati i uvažavati različitosti.
Kao što nisu sve ptice letači, tako ni mi nismo svi isti, ali opet možemo lijepo da živimo zajedno i uživamo u dijeljenju istih životnih vrijednosti.
Djeca su kroz predstavu upoznala pingvina Žorža i njegove prijatelje, vidjeli su kako se on snašao među letačima, a kroz njegov primjer naučili su dosta o suživotu, toleranciji, međusobnom poštivanju i poštivanju drugih i drugačijih.