Ime i prezime osobe zadužene za sprovođenje Politike zaštite djeteta: Saša Šarić 
Broj telefona: 051/461-477 
Elektronska pošta: 
genesis@blic.net,  saric.sasa74@gmail.com

Policija 24/7 Broj telefona: 122 

SOS telefon za žrtve nasilja u Bosni i Hercegovini 24/7 

1264 – u Federaciji BiH 
1265 – u Republici Srpskoj

Plavi telefon za djecu (9:00 – 17:00) 

080 05 03 05 

Opšte informacije

https://www.zastitimodjecuodnasilja.org/
http://www.sigurnodijete.ba/bs/
http://www.zasvakodijete.ba/

Početkom juna u Banjaluci NVO Genesis Project je učestvovao na Sajmu projekata podržanih od strane Američke ambasade u BiH. U sklopu sajma, održana je i dodjela diploma nevladinim organizacijama iz Bosne i Hercegovine koje učestvuju u izazovu “Izaberi zadatak, budi promjena”.
NVO Genesis Project je prihvatio izazov i rado se odazvao učešću u akciji promocije volonterskog rada , te je iz organizacije redovno izvještavano o različitim volonterskim aktivnostima koje su realizovane u proteklom periodu.

djecacrtajuIzazov: “Izaberi zadatak, budi promjena” je kampanja koja ima za cilj potaknuti sve građane Bosne i Hercegovine, a posebno mlade, da se angažuju na projektima u zajednici tako što će donirati svoje vrijeme, resurse ili znanje radi ostvarivanja pozitivnih promjena u svojim zajednicama.
Prošle godine 23.000 novih volontera se uključilo u različite aktivnosti i akcija je postigla izuzetan uspjeh. Ove godine, cilj je da se, putem dodatnog promovisanja volonterskog rada, dostigne brojka od 25.000 volonterskih dana.

“Diploma koja nam je uručena je priznanje volonterskog aspekta našeg humanitarnog rada i jako puno nam znači, naročito sa aspekta buduće motivacije za naš rad. Namjeravamo i dalje aktivno raditi na promociji volonterskog angažmana, naročito kod djece iz osnovnih škola širom Bosne i Hercegovine, sa kojima se redovno srećemo u sklopu projektnih aktivnosti”, istakla je Dijana Pejić, direktorica NVO Genesis Project-a.

Organizacija Genesis Project dobotinik je i prestižne nagrade za mirovni aktivizam koju dodjeljuje organizacija “Tomorrow’s Peacebuilders” odnosno “Graditelji mira sutrašnjice”.

“Tu nagradu smo dobili 2015. godine zahvaljujući višegodišnjim naporima koje ulažemo u rad sa djecom i nastavnicima koji pohađaju podjeljene škole, sa ciljem izgradnje mira, tolerancije i suživota”, pojasnila je direktorica Genesisa i dodala:
“Takođe, sa ponosom ističemo da smo trenutno u finalnom izboru za veoma značajnu, svjetsku nagradu “WISE AWARD” koju svake godine dodjeljuje Katar fondacija, za projekte koji se mogu pohvaliti inovativnim pristupima u obrazovanju. U finalne smo ušli zahvaljujući kreativnom načinu edukacije djece o opasnosti od mina, putem interaktivne, edukativne, lutkarske predstave “Suđenje čudno””. Dobitnici ove nagrade biće poznati uskoro.

Šumska kola

Od Lutaka do osnaženja

Epizoda Sudija traži naočare

Čiji su anđeli

TV serijal za djecu,1. epizoda

Igre šumskih patuljaka

Epizoda: Najveći izum

Unicef i Genesis

Zajedno za sigurno okruženje u školama