Ime i prezime osobe zadužene za sprovođenje Politike zaštite djeteta: Saša Šarić 
Broj telefona: 051/461-477 
Elektronska pošta: 
genesis@blic.net,  saric.sasa74@gmail.com

Policija 24/7 Broj telefona: 122 

SOS telefon za žrtve nasilja u Bosni i Hercegovini 24/7 

1264 – u Federaciji BiH 
1265 – u Republici Srpskoj

Plavi telefon za djecu (9:00 – 17:00) 

080 05 03 05 

Opšte informacije

https://www.zastitimodjecuodnasilja.org/
http://www.sigurnodijete.ba/bs/
http://www.zasvakodijete.ba/

Predstavnici Genesis Project-a Draško Stojčević i Ljubiša Vasić učestvovali su protekle sedmice u programima Jihlava for Kids i Inspiration Forum u okviru 24 –tog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Jihlava u Češkoj.

U okviru programa “Jihlava for kids”, predstavnici Genesis Project-a su održali radionicu sa djecom o temi “Kako ne biti uplašen?” kojoj je prisustvovalo oko 30 djece.

“Iako je postojala jezička barijera, radionica je odlično prihvaćena. Djeca su aktivno učestvovala i bila su veoma zainteresovana. Da bi prevazišli jezičku barijeru koristili smo pantomime, a tokom radionice veliku pomoć nam je pružio Predrag Duronjić, momak iz Dervente koji živi u Jihlavi”, rekao je Draško Stojčević.

U okviru Inspiration forum-a, publika ovog festivala se detaljnije upoznala sa radom Genesis Project-a, prikazani su neki od jednominutnih filmova koje su radila djeca iz BiH, a potom je otvorena I diskusija o temama o kojima se govori u filmovima.

“Zanimanje publike u Jihlavi je prevazišlo naša očekivanja. Prisutni su imali mnogo pitanja o fenomenu “dvije škole pod jednim krovom”, našim iskustvima u radu sa djecom i slično”, istakao je Ljubiša Vasić.

 

Šumska kola

Od Lutaka do osnaženja

Epizoda Sudija traži naočare

Čiji su anđeli

TV serijal za djecu,1. epizoda

Igre šumskih patuljaka

Epizoda: Najveći izum

Unicef i Genesis

Zajedno za sigurno okruženje u školama