Ime i prezime osobe zadužene za sprovođenje Politike zaštite djeteta: Saša Šarić 
Broj telefona: 051/461-477 
Elektronska pošta: 
genesis@blic.net,  saric.sasa74@gmail.com

Policija 24/7 Broj telefona: 122 

SOS telefon za žrtve nasilja u Bosni i Hercegovini 24/7 

1264 – u Federaciji BiH 
1265 – u Republici Srpskoj

Plavi telefon za djecu (9:00 – 17:00) 

080 05 03 05 

Opšte informacije

https://www.zastitimodjecuodnasilja.org/
http://www.sigurnodijete.ba/bs/
http://www.zasvakodijete.ba/

Tokom janaura, februara i marta, Genesis Project tim, u sklopu projekta “Mostovi povjerenja i saradnje” intenzivno sarađuje sa osnovnim školama širom Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnje Bosne na realizaciji edukativnih aktivnosti “Radionice za roditelje”.  Tema radionica je komunikacija sa djetetom i tom prilikom se roditeljima distribuira poučna i korisna publikacija, osmišljena od strane kreativnog Genesis Project tima , pod naslovom “Čujte i ono što vam ne izgovore”.
U januaru je održana 21 radionica sa roditeljima u sljedećim osnovnim školama: “Braća Jezerčić” Divičani/Jajce, “Jajce” Divičani/Jajce, “Gromiljak” Gromiljak, “Kiseljak 1” Gromiljak, “Busovača” Busovača, “Kaćuni” Busovača, “13.rujan” Jajce , “Berta Kučera” Jajce, “Muhsin Rizvić” Gojevići/Fojnica, “I.G.Kovačić” Gojevići/Fojnica, “I osnovna škola” Bugojno, “III osnovna škola” Bugojno, “Vitez”.
“Na radionicama je učestovalo preko 400 roditelja, koji su pokazali veliko interesovanje za temu ‘Komunikacija sa vašim djetetom’ te su iskoristili priliku da postave mnoštvo pitanja.Tokom sljedeća dva mjeseca realizovaćemo još 65 radionica sa roditeljima. Uvjereni smo da ćemo i na njima naići na veliko interesovanje roditelja učenika osnovnih škola”, ističu u Genesis Project-u.
Projekat “Mostovi povjerenja i saradnje” realizuje se uz podršku donatora iz Njemačke, privatne fondacije i fondacije Schüler Helfen Leben (SHL), iz Berlina. Realizacija projekta je moguća zahvaljujući odobrenju Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa / Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnje Bosne.

Šumska kola

Od Lutaka do osnaženja

Epizoda Sudija traži naočare

Čiji su anđeli

TV serijal za djecu,1. epizoda

Igre šumskih patuljaka

Epizoda: Najveći izum

Unicef i Genesis

Zajedno za sigurno okruženje u školama