Regionalna nagrada za Servisno-Učenje 2021 je otvorena za sve škole koje razvijaju i sprovode praksu Servisnog-Učenja

KO MOŽE APLICIRATI

Da bi ispunjavala uslove, sva iskustva moraju biti implementirana tokom školske 2019/20 i/ili 2020/21 godine, a završena prije 30. juna 2021. godine.

Regionalna nagrada za Servisno-Učenje 2021 je otvorena za sve javne, privatne i društvene škole koje razvijaju i sprovode praksu Servisnog-Učenja u sljedećim zemljama: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Rumunija, Srbija i Slovačka. Pomenute škole mogu pokrivati predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, kao i sve modalitete koji su zvanično priznati i usmjereni na razvoj Servisnog-Učenja.

ZAŠTO APLICIRATI

Nagrada je priznanje za trud koji prosvjetni radnici/e i škole ulažu u stvaranje prilika iskustvenog učenja, snažne veze sa zajednicom i promoviranje građanske uključenosti učenika/ca. Uz promociju koju će Vaša škola dobiti za Vaš inovativan rad i prestiž da postanete dio međunarodne mreže uglednih škola, tu su i novčane nagrade za tri najbolja projekta kao i Počasno priznanje.

Takođe, svaka zemlja učesnica će dodijeliti priznanje finalistima u obliku Zahvalnice, ovjereno pečatom i potpisom partnera Mreže Servisnog-Učenja za Centralnu i istočnu Evropu.

KAKO APLICIRATI

Sva iskustva Servisnog-Učenja se podnose isključivo putem Prijavnog obrasca za Regionalnu nagradu za Servisno-Učenje. Podaci navedeni u prijavnom obrascu moraju biti dovoljno detaljni tako da u potpunosti opisuju sve aspekte iskustva. Obrazovne institucije mogu da podnesu bilo koji drugi, dodatni materijal koji smatraju bitnim za bolje razumijevanje iskustva.

OSNOVNI uslov je da podneseni Prijavni obrazac bude potpisan i ovjeren od strane centralnog organa škole, tj. direktora/ice (ili najvišeg nivoa nevladine organizacije pod čijim ste nadzorom implementirali Servisno-Učenje).

Popunjene prijave u PDF formatu, zajedno sa priloženim pratećim materijalima – dokazima, izjavama učesnika i indikatorima koji ilustruju procese i rezultate objašnjene u Prijavnom obrascu (promotivni materijal, flajeri, plakati, video snimci, fotografije, linkovi za medije, itd.) slati na e-mail adresu cee.sl.award@ioskole.net sa naznakom: “Prijava-S-L-naziv zemlje” u naslovu e-maila. Validnim će se smatrati isključivo prijave poslate putem e-maila, a nepotpune, neovjerene i nepotpisane prijave se neće razmatrati.

Učešće u Regionalnoj nagradi za Servisno-Učenje podrazumijeva saglasnost za objavljivanje svih dostavljenih informacija i materijala, ukoliko institucija bude među finalistima. Ni pod kojim uslovima se dostavljeni obrasci i prateći materijali neće vraćati.

Podnijete prijave će najprije ocijeniti Tehnički tim Regionalne nagrade za Servisno-Učenje, a nakon toga Žiri sastavljen od predstavnika CEE SL Mreže i stručnjaka u ovoj oblasti.

ROK ZA PRIJAVE

Poziv za podnošenje prijava za Regionalnu nagradu Servisnog-Učenja 2021 otvoren je do 15. jula 2021. godine do 23.59 sati.

NAGRADNI FOND

Predviđene su Prva nagrada u iznosu od jedne hiljade dolara ($ 1.000), Druga nagrada u iznosu od sedam stotina pedeset dolara ($ 750)  i Treća nagrada u iznosu od petstotina dolara ($ 500) obračunate po kursnoj listi na dan transakcije Centralne banke Bosne i Hercegovine u lokalnoj valuti (BAM).

Ukoliko bude osvojena jedna od tri nagrade nagradni fond može biti iskorišten u materijalima potrebnim za razvoj i implementaciju novog projekta Servisnog-Učenja ili za proširenje podnijetog iskustva.

CEREMONIJA DODJELE NAGRADE

Druga Regionalna nagrada će biti dodijeljena do kraja 2021. godine u organizaciji Međunarodnog udruženja “Interaktivne otvorene škole” (MIOS), a tehnička i logistička organizacija cjelokupnog događaja će biti u skladu sa predstojećom situacijom. Pobjednička iskustva će biti objavljena nakon ceremonije na internet stranici MIOS-a Tuzla i CEE SL Mreže.

Smatra se da su sve škole koje učestvuju na konkursu saglasne sa pravilima ovog poziva, kao i odlukama žirija koje će se donositi pojedinačno, bez ikakvog preispitivanja ili žalbe. Sve institucije koje nisu prošle u finale dobiće povratnu informaciju od stručnjaka za Servisno-Učenje kako bi poboljšale predstavljene predloge.

Preuzmite Prijavni obrazac i Odredbe i uslove na željenom jeziku zemlje ispred koje aplicirate:

Albanija

ALB 00_TERMAT DHE KUSHTET                            ALB 01_FORMA E APLIKIMIT

Bosna i Hercegovina

BOS 00_OSNOVNI USLOVI I ODREDBE                BOS 01_PRIJAVNI OBRAZAC
HRV 00_OSNOVNI UVJETI I ODREDBE               HRV 01_PRIJAVNI OBRAZAC
СРП 00_ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈАВУ       СРП 01_ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ

Kosovo

ALB 00_TERMAT DHE KUSHTET                          ALB 01_FORMA E APLIKIMIT

Rumunija

RO 00_TERMENI ȘI CONDIȚII                               RO 01_FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Srbija

SRB 00_ODREDBE I USLOVI                                  SRB 01_OBRAZAC ZA PRIJAVU

Slovačka

SK 00_PRAVIDLÁ A PODMIENKYSK 01_            PRIHLASOVACÍ FORMULÁR

Internacionalne forme

ENG 00_TERMS AND CONDITIONS                    ENG 01_SUBMISSION FORM

Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte predstavnike partnerskih organizacija zemalja učesnica u Regionalnoj nagradi za Servisno-Učenje:

Albanija

Mary Ward Loreto

+355 67 609 91 44

aferditagjoni07@gmail.com

 

Bosna i Hercegovina

MIOS Tuzla

+387 35 258 358

zeljka@ioskole.net

 

Kosovo

Toka 

+383 38 704 560

info@toka-ks.org

 

Rumunija

Transylvania Colledge

+407 40 066 736

simina.bejenaru@transylvania-college.ro

 

Srbija

Kolping društvo Srbije

+381 21 6 337 664

bojana.peric@gmail.com

 

Slovačka

Platform for Volunteer Centre

+421 907 130 817

alzbeta.gregorova@umb.sk