„Sva lica aktivizma 2.0“: Bezbjedniji saobraćaj za mlade (VIDEO)

O timu iz Banjaluke koji se bori za veću bezbjednost u saobraćaju već smo pisali i sve o tome kako su identifikovali ovaj problem možete pročitati OVDJE, a novina je to da je njihova ideja jedna od 10 odabranih inicijativa koje su u okviru projekta “Sva lica aktivizma 2.0” dobile grant u ukupnom iznosu od 15.000 KM za realizaciju.

Tim koji čine Nikola Ćopić, Anes Opardija, Saša Ostojić i Milan Šekara izradili su video zapis visokog kvaliteta koji je distribuiran putem društvenih mreža koje koriste mladi ljudi, odnosno kategorija koja je najviše pogođena problematikom bezbjednosti (od 18 do 30 godina starosti) u saobraćaju, a kojoj je posvećeno najmanje pažnje.

Njihov cilj je bio da video zapis bude efektan, ali ne prekratak ni predug, budući da prekratki video zapisi ne ostavljaju dovoljno jak utisak kako bi se promijenili stavovi i ponašanje u vezi ove problematike, dok dugački video zapisi brzo postaju zamorni i ne budu odgledani do kraja, te se time ne postiže željeni efekat. Video zapisom predviđeno su obuhvaćene kategorije: bezbjednosni pojas, alkohol i brzina.

Pogledajte video:

https://youtu.be/UQmWg6zkZsw

Kroz projekat „ Sva lica aktivizma 2.0“, 50 mladih osoba je učestvovalo u radionicama, mentorskim sesijama i dijalozima koje je organizovao Genesis Project iz Banjaluke, a čiji je cilj bio da mladi osmisle svoje projekte, odnosno zagovaračke inicijative ili aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Projekat realizuje organizacija „Genesis Project“ iz Banjaluke, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).