Ime i prezime osobe zadužene za sprovođenje Politike zaštite djeteta: Saša Šarić 
Broj telefona: 051/461-477 
Elektronska pošta: 
genesis@blic.net,  saric.sasa74@gmail.com

Policija 24/7 Broj telefona: 122 

SOS telefon za žrtve nasilja u Bosni i Hercegovini 24/7 

1264 – u Federaciji BiH 
1265 – u Republici Srpskoj

Plavi telefon za djecu (9:00 – 17:00) 

080 05 03 05 

Opšte informacije

https://www.zastitimodjecuodnasilja.org/
http://www.sigurnodijete.ba/bs/
http://www.zasvakodijete.ba/

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ iz Višegrada snimili su dva kratka filma uz pomoć mentora iz organizacije Genesis Project iz Banjaluke, a njihovim školama danas su donirani po laptop računar i HD kamera, kako bi učenici koji su obučeni da snime i edituju film, mogli to u budućnosti da rade u svojoj školi koristeći ovu opremu.

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ snimili su film «Vilinski grad Višegrad».

U svom filmu opisali su brojne legende Višegrada, ispričali priču o kuli Kraljevića Marka, istorijat čuvenog mosta i brojne druge zanimljivosti.

Učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ snimili su film «Zapis sa Drine».

Kroz ovaj zapis, u kratkim filmskim crticama opisali su ljepote i bogatstva Višegrada, ali su se i kratko osvrnuli na probleme poput otpada u rijeci Drini.

U snimanju filmova kojem su prethodile edukativne onlajn radionice  o održivom iskorišćavanju vodenih resursa, očuvanju biodiverziteta i vrijednostima prirodnog i kulturnog nasljeđa, te radionice o snimanju kratkih filmova učestovalo je preko 40 učenika ova dvije škole.

Radionice su organizovali i vodili mentori iz Genesis Project-a, a sve aktivnosti su dio projekta „Kratka škola filma i snimanje dva kratka, edukativna filma za potrebe škola u Višegradu“ koji realizuje Genesis Project pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) kroz „Projekat upravljanja vodama u slivu rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“.

Primopredaji opreme školama danas je, pored mentora iz Genesis Project-a, prisustvovao i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Šumska kola

Od Lutaka do osnaženja

Epizoda Sudija traži naočare

Čiji su anđeli

TV serijal za djecu,1. epizoda

Igre šumskih patuljaka

Epizoda: Najveći izum

Unicef i Genesis

Zajedno za sigurno okruženje u školama