UPSHIFT ZAVRŠNI DOGAĐAJ: „Terme Ozren“, 24 – 26. januar

eUPSHIFT je online radionica za timove mladih ljudi uzrasta od 13 do 24 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz eUPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3000 KM pomoću kojih mogu realizovati svoja rješenja.

U proteklih godinu dana u Bosni i Hercegovini održane su tri UPSHIFT i eUPSHIFT radionice za 123 mlade osobe iz 23 lokalne zajednice širom države. UPSHIFT program ima za cilj da osnaži i edukuje mlade, kako bi osmislili rješenja za probleme u svojim zajednicama. Grupisani u 30 tima, učesnici su svoje ideje predstavljali žiriju koji je odabrao 15 prijedloga te ih nagradio sa ukupno 45.000 KM.

Tokom 2023. godine održane su tri UPSHIFT radionice:

  • Zajednička UPSHIFT radionica Bosna i Hercegovina i Republika Srbija;
  • eUPSHIFT Korak dalje;
  • eUpshift Mladi za čist zrak.

Završni događaj za UPSHIFT radionice koje su održane tokom 2023. godine održaće se u kompleksu „Terme Ozren“ u periodu od 24. do 26. januara.

UPSHIFT program nastao je u UNICEF-ovoj Kancelariji za inovacije i sprovodi se u 38 država širom svijeta. UPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija Genesis Project u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, a uz finansijsku podršku DP World i Embassy of Sweden in Sarajevo.

Sve dodatne informacije o UPSHIFT programu možete pronaći na web sajtu UPSHIFT-a te na stranicama:
Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina 
Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina