Uspješne radionice Jednominutnih filmova

Jednominutni filmovi snimljeni u okviru projekta “Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima” prezentovani su u Višegradu u osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Filmove su, uz pomoć trenera iz Genesis Projecta, osmislila i snimila djeca iz ove škole sa i bez poteškoća u razvoju. Oni su učestvovali u petodnevnoj inkluzivnoj radionici o produkciji Jednominutnih filmova čiji je cilj da promovišu dječija prava i socijalnu inkluziju sa fokusom na mogućnosti i prava djece sa poteškoćama u razvoju. 

Jednominutni filmovi snimljeni su i početkom avgusta u Brčkom, a u njihovoj produkciji učestvovali su štićenici Centra za mentalno zdravlje Brčko distrikta i PRONI Centra za omladinski razvoj.
Djeca su kroz ovaj jedinstveni medij ukazala na potrebe, probleme i mogućnosti i talenat.
Projekat “Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima” realizuje Genesis Project u saradnji sa UNICEF-om BiH, USAID-om i Delegacijom Evropske komisije u BiH I sastavni je dio kampanje “Govorimo o mogućnostima”.
Kroz projekat je predviđeno ukupno 12 radionica o produkciji Jednominutnih filmova u različitim opštinama u BiH.
Do sada su Jednominutni filmovi snimljeni i prezentovani u Banjaluci, opštini Novi Grad Sarajevo, Novom Travniku, Posušju, Derventi, opštini Trnovo, Brčkom i Višegradu.
Danas počinju radionice sa mališanima u Sanskom Mostu i Istočnom Sarajevu, a filmovi malih autora biće prezentovani u petak. Svi snimljeni filmovi dostupni su na YOUTUBE kanalu UNICEF-a BiH.