Pogledajte edukativni film “To sam ja” o uticaju masovnih medija na sliku o sebi kod adolescenata

Tim učenika “To sam ja” iz JU OŠ “Ivo Andrić” u Banjaluci ukazuje na negativni uticaj masovnih medija na sliku o sebi kod adolescenata. Branko Pavlović, Hristina Mrša, Sofija Pejaković i Zoja Stanković učestvovali su na 3. eUPSHIFT radionici koju je organizovala Humanitarna organizacija Genesis Project iz Banjaluke u partnerstvu sa UNICEF-om u BiH, a uz podršku Kraljevine Švedske.

Projekat tima “To sam ja” obuhvatao je osmišljavanje i pripremu radionica za vršnjake članova tima. Uz podršku Đurđice Jeličić, školskog psihologa i Maje Pastuović, nastavnika engleskog jezika, đaci su savladali tehnike za vođenje edukativnih radionica za svoje vršnjake. Tokom maja, učenici JU OŠ “Ivo Andrić” učestvuju u nizu vršnjačkih radionica.

Kako bi svoju poruku poslali što većem broju vršnjaka, učenici JU OŠ “Ivo Andrić” osmislili su edukativni film o uticaju masovnih medija na sliku o sebi kod adolescenata. U stvaranju idejnog rješenja podržao ih je reditelj Saša Hajduković, a u snimanju istog Stefan Tomić, Jovan Narančić i Nikola Đaković. Film možete pogledati na ovom linku:

https://youtu.be/y0zrMO14GwY

eUPSHIFT je online radionica osmišljena prema UPSHIFT metodologiji razvijenoj u UNICEF-ovom Uredu za inovacije, čiji je cilj da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste. Više informacija o aktivnostima tima “To sam ja” i o UPSHIFT radionici možete dobiti i na web-stranici: www.upshift.ba, kao i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina  

https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina/